keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Maria Keskipoikela, design-amanuenssi

Osallistuin My Dream World –projektiin Kapkaupungissa, jossa  ryhmä Cape Peninsula University of Technology muotoiluopiskelijoita osallistui Sankarin matka -työpajaan. Lisäksi mukana oli kaksi san -nuorta Kimberlystä.
Menetelmä oli minulle itselleni uusi. Työpaja koostui palvelumuotoilua taustoittavasta luennosta, oman sankarihahmon luomisesta ja ajatusten visualisoimisesta  T-paita työpajassa, sankarin matka -tarinassa ja voimaannuttavan haalarin tekemisessä huipentuen iloiseen flash mob –esitykseen osana WDC2014 Cape Town Open Design Weekiä.
Oli hieno nähdä kuinka ennakkoluulottomasti nuoret lähtivät mukaan luovaan prosessiin, jossa draaman ja muotoilun keinoin lähdettiin visioimaan heidän oman elämän suuntaviivoja.
Nuoret miettivät itselleen tärkeitä asioita ja ominaisuuksia, joita unelmien saavuttaminen edellyttäisi. Uskonto ja perheen merkitys nousivat hyvin tärkeiksi teemoiksi, samoin usko omiin kykyihin, rohkeus, avoimuus ja luottamus. Nuorten taustalta löytyi monia kipeitäkin kokemuksia, mutta optimismi tulevaisuuteen jäi minulle kuitenkin päällimmäiseksi mieleen.  
Unelmat toteutuvat helpommin, jos ne lausuu ääneen ja niitä konkretisoi ja arvioi toisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti